Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2015 19:01 - ПОЕЗИЯ И ПРОЗА ОТ БЪДЕЩЕТО-НАСТЯ БАЙРАКТАРОВА
Автор: vesojoi Категория: Поезия   
Прочетен: 272 Коментари: 0 Гласове:
0



Непресъхващият извор на радостта

 

„Великолепна, прекрасна книга, която ни отвежда в един вълшебен свят, който ти се струва толкова близък  до собствената ти душа и съкровен, сякаш пред очите ти се е превърнал в приказна реалност, която през целия ти живот, сърцето е жадувало да обитава”.

Художествени миниатюри, чиято тематика е безкрайното щастие и нетрадиционният начин на мислене. За разлика от линейния начин на възприемане на време, пространство и хронологията на събитията в нашия живот, просветлявайки се за безначалното и безкрайното духовно измерение, виждаме света като едно цяло, като съвършена светлина. Всички създания в него- сякаш огледални отражения. Свят без противоположности и конфликти, без страсти. Там, където е самоподдържащата се природа, която сама по себе си е извор на постоянен вътрешен мир и безкрайна радост.

„От творчеството на Настя Байрактарова, струи силна енергия, въплътена във философски извисена поезия. Книгите й се характеризират с великолепен емоционален строеж на стиха, прекрасен поетически рисунък, изобилстващ от метафори и образи, философска вглъбеност и мъдрост, която се лее от стиховете на една млада писателка, написала всичките си петдесет книги за необикновено кратко време- в рамките на четири години и шест месеца. Красива реторика, романтична, неземна свежест и светлина. Гальовен стих, женственост, ласкавост, поетически финес, стоплен от нежност и любов, без капка меланхолия. От нейните стихове- песни, извира неземна вяра и оптимизъм, романтика, прекрасно поетично майсторство; Битка с ежедневното и жажда за светлина; Ликуваща радост във всички краски, звуци и нюанси. Творбите на Настя Байрактарова, сякаш са дошли от друго измерение на необичайно красива любов, превърнали красотата в океан, в който се къпят всички философски обобщения, плод  на мъдростта.“


КНИГАТА СЕ НАМИРА В САЙТА:

http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%E1%E0%E9%F0%E0%EA%F2%E0%F0%EE%E2%E0




Гласувай:
0


Вълнообразно



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vesojoi
Категория: Поезия
Прочетен: 7892
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930